Noen bildeminner fra dagene 17-19 april, som ble avsatt til en Møretur, med Kristiansund som hovedbase. Underveis ble det en nærmest obligatorisk stopp ved Gjemnesbrua. Her var krykkjene i full gang med forberedelser til årets hekkesesong. En opptur å se tusenvis av krykkjer, en art som har slitt med fugleinfluensa i de nordlige delene av landet. På Møre så alt ut til å være såre vel – heldigvis.

På taket rett utenfor leiligheten i Kristiansund var et gråmåkepar også i gang med hekkeforberedelser. Lyden av parrende måker hørtes titt og ofte, og inn i mellom de mange hyrdestundene lå den ene parten og ruget. Trolig var eggene i ferd med å bli lagt. Hyggelig naboskap. Ved det flotte friluftsområdet Vanndammene holdt et par territoriehevdende tyrkerduer til, med en mix av intens sang og frapperende fluktspill. Regner med at hunnfuglene lot seg imponere. En rådyrbukk ved Atlanten brydde seg lite om passerende mennesker. Den hadde vel nok med å passe opp damen sin. Det er definitivt vår.

Havnært som Kristiansund er, så er båter på vei inn/ut av sentrum, og passerende forbi, et vanlig syn. Hurtigruta er her på vei ut av havna, og et par «lekkert» fargede skip passerte mellom byen og ferieøya Grip utenfor.