Låvesvale-høståker-red

Låvesvale over gulnende rugåker.

Et lite poutpourri av bilder fra en ettersommerperiode som man, i hvert fall værmessig, skal lete lenge etter. Fra 10 august og frem til i dag den 24., og sikkert også i morgen, og kanskje enda en dag (?) har vi hatt temperaturer på minimum 20 grader. Min egen persnotering i denne perioden er 29 grader i Kotsøy for en drøy uke siden. Men – det er jo alltids et men når sommeren uomtvistelig er på hell. Mange av sensommerblomstene står nå stinne av frø, og kornåkrene har et kraftig islett av gult. Humler og andre insekter begynner å bli noe trege i bevegelsene (og dermed lettere å fotografere…). Noen har tatt kvelden for godt, som ravnen jeg kom over på en av mange skogvandringer denne sommeren. Mange fuglearter er allerede på vei mot sydligere breddegrader. Og tidligmorgenene er kjølige, med duggvåt vegetasjon til tross for varme dager.

En usannsynlig vakker og varm sensommerkveld ble for noen dager nytt fra den mye benyttede fjordpromenaden mellom Skansen og Brattøra. Til de grader kitchbilder, men skitt au – vakkert er det. Høsten kan bare komme nå….

Tistelfrø-1-red

Tistelfrø i ferd med å spre seg utover i landskapet.

Humlebille-reinfann-red

Humlebille på reinfann. Stor forekomst av denne arten i år, i hvert fall i indre deler av fylket.

Ravn-død-revehi-red

En ravn har satt takk for seg, og er i ferd med å bli resirkulert…

… og til slutt, altså, en helt grei sensommerkveld ved fjorden…

Skansen-måke-solnedg-red

Mot solnedgangen i vest, fra den nye promenaden ved fjorden. Et cruiseskip er i ferd med å forlate Trondheim. Bra avslutning for turistene…

Solnedgang-Tr.fjord-red

De siste solstreif.