Togtur-jula14-1-red

Kun glimt av «lokomotivet» i skarpe kurver.

I jula – ja, på sjølveste juleaften faktisk – ble det en tur med Dovrebanen til Lillestrøm. Bra lang tur, stillesittende. Men det er jo mye å finne på i løpet av en 6 timers togreise. Lese, spise, sove, prate med medpassasjerer, se på landskapet som farer forbi. Eller litt av hvert av alt. Eller man kan gjøre som meg – sitte klar med fotoapparatet og fange glimt fra turen på minnebrikken. DA går tiden fort da! Og når toget også går fort, og når det er glass mellom deg og utenverden, gir det rimeligvis utfordringer hva gjelder bildekvalitet. Noen blir veeeldig uskarpe, noen halvskarpe som det over, og atter noen blir rimelig skarpe. Noen funker, noen funker ikke. Men her er i alle fall et et knippe av bildene som ble tatt i løpet av juleturen med Dovrebanen, både skarpe, halvskarpe og uskarpe. Lite med blinkskudd, men uansett et bildebrev fra diverse steder langs Dovrebanen.

Snøhetta-juleaften-14-red

Heldigvis gikk det noenlunde sakte over Dovre, så Snøhetta fremstår med grei skarphet i knall desemberlys.

Togtur-jula14-2-red

Dombås stasjon. Tog til Åndalsnes klar til avgang i spor 1.

Gudbrandsdalen-julaften14-red

Gudbrandsdalen like før Otta, med sideelv til Lågen i forgrunnen.

Hamar-stasj-julaften14-red

Vinterlig på Hamar stasjon.

Mjøsa-vinterstemning-2-red

Vinterstemning og solnedgang ved Mjøsa.

På returen 2. juledag ble det for mørkt for foto fra Hamar omtrent, men det ble da noen bilder i blåtimen, og så fikk barnebarn Oscar prøve seg på en dokumentasjon av et par av medpassasjerene. Fortsatt god jul fra denne blogg!

Drømmelandskap-vinter-red

«Drømmelandskap» ved Stange.

Hamar-stasjon-julaften-14-red

Vi er på Hamar stasjon igjen. Klokken er syv på halv fire, og vi er i blåtimen.

Oscarfoto-Helle-Marthe-red

Og så var det Oscars bilde av mor og mormor. Er nok det beste bildet på denne bildereisen med Dovrebanen, et glimrende eks på kreativ uskarphet.