Plastposer-søppel-oreskog-red

Plast på avveie 1

Plastposer har vært mye i fokus i forbindelse med det siste statsbudsjettet. Om størrelsen på avgiften, om posene etter regulert avgift skal hete Erna-posen, Siv-posen eller Trine-posen, for eller i mot plastposer, plastposer som emballasje for søppel osv, osv.

Når plastposen havner i naturen, noe den veldig ofte gjør, kan den like gjerne kalles «tante Pose». På samme måte som tante Pose i den norske filmklassikeren fra 1940 skaper familiære komplikasjoner når hun kommer til gards, skaper plastposen miljømessige komplikasjoner når den havner i naturen.

Så jeg er FOR høye avgifter på plastposer hvis det resulterer i at færre havner i naturen, slik som de under her. Så får vi finne alternative måter å emballere søpla som skal resirkuleres. Og vi kan ta med bærenett eller ryggsekk til butikken. Plast i naturen, både til lands og til vanns er en styggedom, som får store negative konsekvenser, blant annet i form av giftstoffer som går inn i næringskjedene. Og det havner tilbake til hos mennesker til slutt…..

Plastposer--søppel-flasker-red

Plast på avveie 2

Plastpose-bekk-red

Plast på avveie 3

 

 

 

Reklame