Det har vært en utrolig interesse etter at observasjon og bilder av gulnebblira på Bratten Strand ble publisert, særlig fra danske fuglefolk. På netfugl.dk har det, i skrivende stund, vært ca 3500 «hits» på mine lirebilder. På bloggen har det den siste uka vært rundt 1000 besøkende! Nesten så jeg nærmer meg rosabloggerne… Siste bildet i det forrige innlegget skal visst trykkes både i et svensk og et engelsk fugletidsskrift (hhv Roadrunner og World Birder). Tok nesten av det her…

Det er vel på tide å legg lira bak seg, og jeg avslutter tema gulnebblirere/Kuhl´s Skråpe med ytterligere et par bilder som ble tatt under den intense økten på Bratten Strand. Etterpå, som en gest til de mange danske bloggbesøkende, presenteres noe andre bilder fra «Det yndige land». Danmark er jo et topp ferieland, med mye fin natur, flotte strender, trivelige byer og mye mere! Og i tillegg noen sjeldne fugler….

Her er åstedet – Bratten Strand, rett nord for Fredrikshavn. Lira/Skråpen oppholdte seg en times tid, ca 30 meter fra land, like bortenfor den røde båten.

Lire jager terne, og terna har mistet fiskefansten!

Men lira klarte ikke å lure fisken fra splitternene hver gang den forsøkte.

Vel – det var altså punktum for gulnebblire – i denne omgang… De resterende bildene viser en mix av dansk natur, dyreliv, landskap og kultur i det nordlige Jylland. Det var altså slett ikke bare fugl i fokus i ferien. Gulnebbliren ble vel mer som et sidesprang å regne….

Flere morgener sto jeg tidlig opp for å få med soloppgangen – her ved Hals. Klokken er ca 05.

Skagen og Skagens Gren er et «must» når man er i det nordlige Danmark. Truende tordenskyer i bakgrunnen, men det gikk bra.

Stor turisttrafikk til Grenen, skillet mellom Kattegat og Skagerak. Også et meget bra fugleområde dette…

Midt i turistflokken, helt ytterst på Grenen, lå en selunge og så litt fortumlet ut. Det var satt opp informasjonsskilt, og det var også avmerket et område man ikke skulle gå innenfor. Mange så dessverre ikke ut til å bry seg om det. Selmora lå for øvrig like utenfor, men torde ikke komme inn til ungen.

«Den tilsandede kirke» ligger like sør for Skagen. Bare spiret er synlig, det øvrige er har gjennom årene blitt tildekket av sand. Spesielt.

Lille Vildmose er et stort naturreservat en mils vei sør for Hals. Området er blant annet kjent for sin store hjortestamme. Bukkene var meget sky, og bildet er tatt gjennom teleskop.

Is hører selvfølgelig med i ferietiden. Her deler jeg softisen min med ei blomsterflue.

 

 

Reklame