Bare må ta med en ekstraomgang mai-mix, på siste maidagen i 2012. Trosset en gjenstridig influensa og bare et fåtall plussgrader, og tok et kort opphold i fugletårnet ved Gaulosen. Fuglelivet var sparsomt, og jeg sto vel stort sett og kjedet meg en smule. Inntil en liten gruppe med tjeld fant det betimelig å avholde et møte rett på utsiden av tårnet. Med hodene tett sammen og nebbene pekende ned mot bakken, holdt de en stund et svare leven. Hørtes ikke ut som de var enige om noen ting – bare skvaldret uhemmet i nebbene på hverandre. Av en eller annen grunn gikk tankene til den pågående streiken. Det kan sikkert bli litt «nebbete» der også, når partene nå engang kommer sammen igjen..

Som en kontrast til den støyende tjeld-delegasjonen, fløy en gråhegre lavt forbi tårnet, bedagelig og majestetisk. Dermed anså jeg det kortvarige oppholdet i fugletårnet som rimelig vellykket, både foto- og opplevelsesmessig.

Nebbete gjeng..

.. i kontrast til en mer cool hegre. Det er såvidt den stryker vannflaten på sin bedagelige flyvning.

Og til slutt i mai-mix´n – når vi nå står på terskelen til den første virkelige sommermåneden, er det også betimelig å ta med et bilde av en art som til de grader kommer til å være i skuddet en tid framover. Salmo salar – laksen – går utrygge tider i møte fra midnatt av…

Laksesprang i Støvelfossen.