Veteranen Ralph Johannessen og hundene på vei inn til 2. plass i årets Femundløp.

Årets Femundløp gikk av stabelen 4-6 februar, med både start og innkomst lagt til Røros sentrum. På bildet over kjører veteranen Ralph Johannessen og hundene i mål etter 600 tøffe km i noen av de absolutt kaldeste delene av Norges land. Det ble faktisk målt helt ned i – 44 grader ved Drevsjø tidlig i løpet! Rundt 20 av de 60 startende på den lengste distansen måtte da også bryte, først og fremst på grunn av frostskader på hundene. Det ble snakket om at årets Femundløp var et av de absolutt hardeste i løpets 22- årige historie. Knalltøft for både mennesker og hunder!

Hovedårsaken til at broderen og jeg dro til Røros for å overvære innkomsten på årets Femundløp, var at datteren hans, Stine Berget Nordvik, deltok for tredje gang. Til tross for at hun er bare 23 år, begynner hun allerede å bli en erfaren hundekjører. Hun og hundene kjørte inn til en meget sterk 12. plass i årets løp, og høster stor anerkjennelse fra mange eldre kolleger innen hundesporten. I fjor utlovte Lars Monsen, som kom på 6. plass i årets Femundløp, 7700 kr til den yngste deltakeren som fullførte den lengste distansen i årets løp. Og det var Stine! Kjærkomne penger vil jeg tro – hudesport er ikke akkurat lavbudsjettaktivitet..

I Finmarksløpet, som er neste store utfordring, skal faktisk et team fra TV 2 følge henne i deler av løpet. Følg med, følg med! Følge med kan man også gjøre på Stine og sambo Lasse´s hjemmeside (www.smistuahusky.com).

Stine og Lasse (samboer og handler) med 2 av hundene i spannet. 600 knalltøffe km er nettopp gjennomført.

Under følger noe flere glimt fra årets Femundløp, med en ramme rundt start og innkomst man skal lete lenge etter. Kan ikke skjønne annet enn at Malmplassen på Røros må være det bortimot perfekte utgangspunkt for et slikt arrangement. En flott opplevelse for oss som tilskuere!

Flotte kulisser! Kl. er 7.30 lørdag morgen, - 23 grader C. De første spannene går i mål.

Voff-voff - endelig i mål, og med sokkene i behold!

Ikke mer slitne enn at de er nyskjerrige på fotografen..

Full fart inn mot mål!

Årets vinnere på vei mot mål. Veteranen Robert Sørli vinner Femundløpet for 10. gang!

Reklamer