Sammen med kompisene Einar og Einar ble det en tur til Straumen på Inderøya sist helg. Straumen er ikke kjent bare som en kraftig tidevannsstrøm, men også for å være overvintringsområde for tusenvis av ærfugl. En og annen praktærfugl pleier også å dukke opp i løpet av vinteren, så også i år. Formålet med turen var altså veldig greit å definere. Å få sett, evt også fotografert, den praktfulle praktærfuglhannen. Og ellers nærkontakt med, og bilder av, ærfuglene på næringssøk i Straumen. Og selvfølgelig litt foto/fuggelprat innimellom… Til tross for litt dafft lys – en topp dag!

Kongsbergknekken er, for den som har levd noen år, et velkjent begrep innen hoppsporten. Her er en ny variant knyttet til fotografering av ærfugl - Kongshaugknekken. Stilrent utført av Einar K.

Og slik kan det fortone seg når man fotograferer fugler i froskeperspektiv. Her sees deler av flokken på mellom 2000 og 3000 ærfugler.

Ellers ble det brukt mye tid på fotografering av ulike fluktsituasjoner. Dette var det en ypperlig anledning til, i og med at fuglene denne gang var svært så aktive. Så og si konstant var det fugler i flukt langs strømmen, og det så til og med ut til at mange av dem lekte seg med å svømme motstrøms der strømmen var som sterkest. Fasinerende!

Oppflukt 1
Oppflukt 2

Og sannelig dukket ikke praktærfuglhannen opp også. Riktignok på behørig avstand, men med dagens digitale teknologi er det jo bare å trekke den noe nærmere på pc´en…

Eksklusiv gjest blant de vanlige ærfuglene.

Reklame