Risikofiske i Nidelva!

Han så vel bare baksiden av skiltet, fiskeren som forhåpningsfullt satset på å få en Nidelvlaks på kroken ved Nidarø nylig. Får håpe han ikke hektet sluken i kabelen på elvebunnen. Da hadde det blitt et ekstremt tilfelle av el- fiske….

Risikofiske ved Nidarø...

Fiskesesongen i elvene er altså i gang. Etter sigende har det vært en knallstart i Namsen, og en bra start også i mange av de andre elvene i Midt-Norge. Selv har jeg aldri vært noen ihuga fisker, men har likevel tilbagt mange timer ved diverse fiskeplasser. En av mine desiderte favoritter er Støvelfossen, et snertent lite fossefall i nedre del av Stordalselva i Åfjord. Hølen nedenfor fossen er en svært attraktiv fiskeplass hvor det tidvis tas mye fisk. Det store ellers med denne plassen er at man ser mye fisk. Laks og sjøørret gjør stadige forsøk på å forsere fossen, mer eller mindre vellykket. Noen hopper bare rett til værs, noen stanger i bergveggen, mens de sprekeste forserer fossen i fin stil. «Latsabbene» tar til takke med laksetrappa. Har ikke tall på antall timer, for ikke å si dager, jeg har tilbrakt ved Støvelfossen. Mange bilder har det blitt opp gjennom årene – sogar med flere oppslag i diverse presse…

Et par bildeeksempler vises nedenfor. Et opphold ved Støvelfossen, med eller uten fiskestang, men med fotoutsyr, anbefales varmt. Underholdningsverdien er stor!

Denne gikk fiskeren glipp av gitt...

Og her er en laks som gjør et dugelig forsøk på å forsere Støvelfossen.

Reklame